VEGETARIENI vs. CARNIVORI

De ceva vreme ( sau cel puțin asa am observat) există un adevărat război între vegetarieni si carnivori; atât din punct de vedere etic, cât și din punct de vedere al educației culinare. Fiecare are părerea lui (cu plusuri și minusuri), fiecare tabără încercând să câștige războiul alături de propria opinie. Eu personal sunt ECHILIBRAT. În principiu rasa umană se bazează pe extreme (ori albă, ori neagră, niciodată gri). Lucru nu tocmai bun. Iar în cazul nostru, vegetarienii se dau numai „legume și fructe”; iar carnivorii se dau numai „șnițele”. Nu exista nimic echilibrat în asta din pacate.

 • VEGETARIENII

– nu mănâncă carne crezând ca este 100% nesănătoasă

– nu mănâncă carne din motive sociale (altfel arată un bol de salată pe Instagram decât o farfurie cu friptura), un fel de trend.

– nu mănâncă carne din motive etice (sa nu moară animalul, sa nu mănânci din viata unui animal, să nu deranjezi natura, să pari mai pacifist).

– nu mănâncă carne doar pentru că „asa au auzit ca e mai bine”

– nu mănâncă carne din motive medicale (lucru 100% de înțeles)

 • CARNIVORII

– omul din punct de vedere genetic este carnivor.

– majoritatea sunt carnivori (din educația de acasă).

– carnea este inclusă în alimentație deoarece oferă fibră și proteină animală, absolut necesare pentru o dezvoltare corectă.

– pur și simplu o friptură bine făcută este mult mai gustoasă decât un bol de „iarbă”

– 80% din alimentația mondială este bazată pe carne; iar legumele și fructele SĂNĂTOASE le găsești din ce în ce mai rar.

Modul corect al stilului de viată se află undeva la mijloc; nici vegetarian, nici carnivor. Să îți explic de ce

 • Dacă mănânci DOAR fibra vegetala;

Organismul simte lipsa fibrei animale și nu se va dezvolta mai mult decât este în acest moment (din punct de vedere al mușchilor și al energiei). Din această cauza nu vei vedea un sportiv de performanță (atlet, fotbalist, bodybuilder) vegetarian.

 • Dacă mănânci DOAR fibra animala

Organismul simte lipsa legumelor/fructelor și va avea carente ale anumitor vitamine din anumite legume/fructe; iar din acest punct organismul este slăbit, predispus la anumite boli și infecții; ba chiar excesul de carne este cunoscut ca fiind cancerigen. Iar dacă crezi că vitaminele le poți lua ușor din pastilele efervescente de exemplu, stai linistit/ă; le vei urina, nu se sintetizează.

Cel mai benefic este modul de viata ECHILIBRAT. Încearcă o friptură cu un pumn de salată; iar ca și desert, un măr. Best meal ever!

 1. Iar dacă dorești o viata vegetariană doar de „trend”; este alegerea ta, nu comentez mai mult. Keep Instagraming. Pe Instagram vegetarian iar la nuntă carnivor?
 2. Dacă ai impresia că vei salva lumea de la un Armageddon doar pentru că nu mai manânci tu caserola aia de piept de pui; crede-mă ca te înșeli; animalul acela tot se sacrifica (sau deja e sacrificat); tot ajunge pe raft în Carrefour, chit că îl mănânci tu sau vecina de la 2. Pentru a se reduce producția și pentru a se vedea o diferență în natură, cererea trebuie să fie redusa incredibil de mult; jumătate din populația globală să se facă vegetariană. Good luck with that! Și apropo, degeaba *protestezi* pe Facebook cu postări „pro-veganism”; nobody cares atâta timp cât el bagă carne în stomac ca și tigrul.
 3. Dacă dorești să mănânci mai multa carne (0 echilibru) ești mult mai predispus la cancer și infecții; eat some vegetables, OK?

Eat healthy; Eat balanced !

Peace !


Dacă dorești să continuăm o discuție; te aștept pe Instagram : http://instagram.com/alextibrea@alextibrea

Reclame

7 gânduri despre „VEGETARIENI vs. CARNIVORI

Adăugă-le pe ale tale

   1. Vegetarian sau nu, strict tehnic cel mai rău ai scris despre „fibre animale”. Nu există fibre animale de mâncare. Există fibre vegetale, care sunt carbohidrați nedigerabili, care ajută mâncarea să parcurgă tubul digestiv. Apoi „genetic” nu suntem carnivori ca pisica și câinele, suntem omnivori. Ai dreptate cu „echilibrul”, dar nu neapărat carne vs. vegetale. Sunt oameni care găsesc echilibrul cu carne, alții fără. Numai bine!

 1. De acord parțial cu ceea ce ai scris, însă cred că ar trebui să precizezi faptul că vegetarienii își pot lua proteinele pe care de obicei le găsim în carne din alte alimente, cum ar fi: soia, mazărea, fasolea, salata etc. Este adevărat, aceste proteine se găsesc în cantitate mai mică în alimentele scrise de mine mai sus, dar ca și vegetarian trebuie să ai, de asemenea, un regim echilibrat, astfel încât să îți iei suficiente proteine. 🙂
  P. S. sunt vegetarian, deci poate sunt puțin subiectiv :)))

  1. Este adevarat ce spui. Insa depinde si de organism si de activitatea fizica ( spre exemplu job-ul tau ). Daca lucrezi la birou cu un computer in fata, este in regula sa ai o dieta vegana corecta. Insa daca lucrezi in industrie grea/camp/agricultura, nu prea cred ca rezisti cu salata si soia. La fel cum nu prea vezi nici bodybuilders vegani ( au un motiv anume evident in spate ).

   1. Da, depinde și de domeniul activității, perfect de acord. 🙂
    Doar am vrut sa adaug ce am considerat eu că lipsește.
    Spor la scris în continuare!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Blog la WordPress.com.

SUS ↑

%d blogeri au apreciat asta: