Un ‘ignorant’ al religiei într-o țară creștină

Titlul mă reprezintă pe mine. Nu te șoca, nu sunt nici singurul, nici ultimul. Probabil ești un mare creștin sau faci parte din vreo sectă. Dacă te deranjează subiectele sensibile, go further, scroll, apasă X. Pentru binele tău.

Se știe foarte clar că trăim într-o Românie „supra-creștină”. Adică creștinismul este dus uneori spre extrem. Eu sunt un ignorant; exact cum precizează și titlul. Prefer să cred în MINE, nu în zei. Prefer să cred în ȘTIINȚĂ, nu în fapte imposibil de dovedit precum Iisus care a transformat apa în vin sau care a pășit pe apă precum Criss Angel. Deja mă crezi un păcătos infect care este pe calea pierzaniei, nu-i așa ? Să știi că acel Dumnezeu spune să nu îi critici pe semenii tăi și să îi accepți așa cum sunt. Apropo. Am observat că acei super-creștini sunt mai păcătoși decât ateii. Uneori. Eu măcar „păcătuiesc” și recunosc asta.

Totuși, atât ateul cât și creștinul are nevoie de o instituție care NU implică popi. Avem nevoie de spitale. Biserici sunt destule pentru România… 18.000 mai exact. Nu am nevoie de ele atunci când am o problemă medicală, crede-mă. Am nevoie de acei medici care au stat ani întregi în practică pentru a salva păcătosul din mine. Dar nu am nevoie de ‘Pornohaci’ sau un alt popă care te cheleste de bani pentru o înmormântare. Nu spun că sunt chiar TOȚI așa.. Dar în viziunea mea, religia = politică/afaceri/bani. Nu avem spirt în spitale, dar vom avea catedrala aurită de la București. Știți despre care vorbesc. Foarte frumos. Magnific. Mai au tupeu să mai lipească și cutia milei pe perete. Religia a fost cea mai buna si profitabila afacere ever. Serios.. Wake up people !

Până la urmă.. Ești în secolul XXI, ai acces la tehnologie, ai acces la informații, la educație și la cărți. De ce ai sta să crezi într-un moșuleț cu barbă care stă pe niște norișori și îți dictează viața alături de niște îngeri care-i cântă la harpă ? Nu are sens. De ce ai sta să crezi că după moarte vei ajunge în iad/răi sau o eventuală nirvana completă ? Nu are sens. Daca ești mort, ești mort. Recunosc, dacă nu exista religia și credința în ceva mai presus la începuturile civilizației, până și în ziua de astăzi eram niște maimuțe fără pic de conștiință. Credința în acel lucru imaginar, ne-a format. Exact, ne-a format ținându-ne departe de haos si de inconștiență. Acum trebuie să ne formăm singuri mai departe prin educație și minte deschisă. Știți, după orice apogeu ( n.r credința ) există și o prăpastie. Nu am vrea ca și civilizația să decadă. Ah, da, uitasem de caracteristicile specifice creștinilor : își fac 10.000 de cruci în fața bisericii dar la 10m distanță te înjură de mamă, tată, soacră și bunică pentru că ai oprit mașina la semafor. Iar bătrânii doresc locuri libere în autobuz pentru că sunt bolnavi, dar pot să înconjoare biserica în patru labe. Este drept că există și creștini adevărați, dar în societatea de astăzi îi găsești cam rar spre deloc. Deoarece totul este de fațadă, trăim într-o lume mult prea falsă deja. Și automat, devenim și noi la fel de falși. Ca să ne adaptăm în anumite situații.

Totuși, dacă religia era atât de corectă și perfectă, de ce arhivele de la Vatican sunt inaccesibile publicului ? Ce nu vor ei să știm ? De ce Papa de la Roma are chip de politician corupt ? Exact, pentru că totul este corupt. Iar oamenii de rând stau și speră la un ajutor ceresc care nu vine niciodată. Sau probabil vine, în imaginația lor. Mă amuză faptul că România este o țară super-creștină și îi merge extrem de prost din toate punctele de vedere. Iar Suedia de exemplu unde predomină ateismul, este o țară super-dezvoltată. Nu trebuia să fie cumva invers ? Eh.. Ne-am blocat și noi în credință exact ca și cu autostrăzile.

Probabil te întrebi cine este marele creator. Ei bine, nu știu. Probabil suntem un experiment al extratereștrilor, probabil tot universul este de fapt o proiecție, o hologramă sau un glob de cristal. Dar este imposibil să crezi într-un moșuleț cu bărba albă. Știți, pentru mine toată credința asta reprezintă o poveste în stil „Moș Crăciun„. Personal, abia aștept să pice tot cultul bisericesc. Și să ne dezvoltăm în sfârșit ca niște muritori care au o viață pe care nu o vor trăi după nu știu ce scripturi aiurea. Nu mai avem nevoie de manipulare în masă, deja suntem manipulați de către stat, taxe, angajatori, de către experimentele chimice făcute în atmosferă și de către viață. Live your life, folks !

Până la urmă am văzut și enoriași săraci și bolnavi.. Dar și atei bogați și sănătoși.

Mă rog.. Subiectul ăsta este lung. Dar am niște întrebări pentru voi :

Dacă tot există un Dumnezeu atât de iubitor, darnic și perfect; de ce se nasc copii nevinovați cu cancer iar mai apoi mor fără să guste puțin din plăcerea vieții ? Cu ce au greșit săracii ?

Dacă tot există Dumnezeu, de ce există enoriași extrem de bolnavi și săraci, pe când biserica coruptă deține tot luxul din lume ? De ce oamenii buni sunt pedepsiți de către acest „Dumnezeu” ?

SHARE pentru a mai deschide mintea unora dintre noi !

Va urma un articol și despre „Afterlife & Near Death Experiences”… 🙂

 

Reclame

2 gânduri despre „Un ‘ignorant’ al religiei într-o țară creștină

Adăugă-le pe ale tale

 1. Sincer să fiu, eu am o credință puternică în Dumnezeu, am motivele mele să cred în El. În schimb, mi se face silă când văd cum a ajuns biserica. Există și preoți care își iau în serios misiunea, dar majoritatea sunt doar niște corupți. Cerșesc din poartă în poartă, iar dacă la slujbă ai dat prea puțini bani (sub 5-10 lei) ți se face morală în fața întregii adunări. Biserica ar trebui să-i ajute pe oamenii sărmani, nu să-i jefuiască. Asta ar fi un motiv pentru care nu o prea frecventez, e mult prea coruptă, s-a distanțat de tot ce înseamnă Dumnezeu.
  Iar România nu este chiar așa credincioasă cum pare. Sunt o grămadă de babe care se duc la biserică, dar vin acolo doar ca să bârfească unele cu altele. Ca să nu mai zic că atunci când le întrebi ce se sărbătorește de Crăciun, ridică din umeri.
  Pe Dumnezeu nu-L interesează câte cruci îti faci pe zi, câți bani dai la biserică, cât de mult te târăști în patru labe sau cât de multe icoane pupi. Degeaba faci toate astea dacă în rest dușmănești, înjuri când ai chef sau ești agresiv. Pe Dumnezeu îl interesează bunătatea din tine și îi urăște pe toți cei care se prefac credincioși, dar nu sunt.
  Un ateu bun la suflet are mai multe șanse să treacă înaintea lui Dumnezeu decât un creștin fățarnic.
  Oricum, fiecare este liber să creadă în ce vrea atâta timp cât are mintea suficient de deschisă încât să nu cadă în plasa celor ce se recomandă cu numele de „slujitori ai Domnului” (preoții corupți).

  1. Tu ca si crestin, cu credinta puternica in Dumnezeu, ai tot respectul meu ! Tocmai pentru ca esti deschis la minte, vezi realitatea, dar totusi ai puterea sa crezi in acel lucru divin !

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Blog la WordPress.com.

SUS ↑

%d blogeri au apreciat asta: