De ce este televiziunea de ‘cacao’ ?

Fiecare dintre noi avem cel puțin un TV în casă; un ditamai tubul, un LCD, plasmă, nu contează. Avem. Dar cine se uită în mod educativ la TV ? Cât la sută din toată televiziunea publică este educativă în orice fel pentru telespectatori ? Am ajuns la concluzia că toată televiziunea este de ‘cacao’. Motive ? Mai jos.

1. Fake News

Cu siguranță ați auzit de ‘Fake News’. Adică toate acele pagini online de ‘știri’ care anunță neoficial faptul că se apropie sfârșitul lumii, că ne cade un asteroid peste apartamentele recent renovate, că vine Iisus mergând pe Marea Neagră; dar totul, off the record. Bineînțeles, acum câteva săptămâni, chiar și canalele de știri autorizate au făcut scandal despre acest lucru; complet corect. Dar cine este chiar atât de prostuț să creadă că acele știri ‘autorizate’ de la TV sunt corect adresate cetățenilor/muritorilor de rând ? Orice știre, orice reportaj, orice cuvânt din presă este doar pe JUMĂTATE adevărat/ă. Așa că, de ce presa autorizată acuză sursele de ‘Fake News’ atâta timp cât presa în sine creează ‘Fake News’ ?

2. Entertainment de prost gust.

Țin morțiș să precizez scandalul online ( în principiu pe YouTube ) dintre vloggeri și Dan Capatos aka Antena 1 / Ioana Ciurlea aka Digi24. Păi ce au făcut aceste ‘vedete’ din televiziune ? au jignit vloggerii în emisiunile lor. Nu vreau să dau spoilere, dar puteți să vizionați întregul scandal ( culmea ) tot pe YouTube. Totuși, Capatos a precizat faptul că el face „entertainment de calitate”. Adică botoxate care se ceartă în emisiune; portoricani ( înțelegeți voi ) care se bagă și se scot din mame etc. Adică tu ca și telespectator ești obligat să îți scazi nivelul de IQ, încât să poți lăsa televizorul deschis pe emisiunile lor. Superb.

Și nu este doar asta.. Dar pe asta se bazează emisiunile de entertainment din România. Pe țigănie, pe prost gust, pe needucatie; fiind 10.000 de emisiuni care promovează PROSTIA.

Și apropo, chiar și eu am încercat să curiozitate partea de vlogging. Este o muncă uriașă pentru câțiva $ pe lună. Iar ca și timp… Te omoară. Nu am continuat cu asta, dar îi respect pe cei care reușesc să facă asta zi de zi. În schimb, am 0 respect față de televiziune.

3. Promovarea prostiei

Există atâția medici, oameni de știință care rămân anonimi. Dar ghiciți ce. Se promovează prin televiziune orice panaramă de la colț cu 8 clase terminate dar care a primit sponsorizare de la ‘ceafa lata’ pentru botox. Iar acum…O trage chiar bine la ventuză. Pe lângă asta, există oameni cu talente, abilități, pasiuni care beneficiază de 0 promovare. Și ne mai întrebăm de ce țara asta duce lipsă de cultură ? De talente ? De valori ? Se pare că ‘valorile’ stau în botoxate și cefele late care apar pe la TV cu cine știe ce subiect tâmpit. Dar până la urmă.. Cum să faci rating ? Lui needucatul X de la sat îi place să vadă la televizor cum se bat trei persoane în emisiune sau cum două ‘fut’omodele se scuipă. Se simte ca la el acasă. Dar este absolut logic, banii se fac cu ajutorul prostiei. Dacă nu ar exista needucatie, cine ar mai cumpăra gunoiul din societate ? Este mult mai greu să promovezi educația și cultura.. Pentru că sunt mult prea puțini oameni inteligenți care să ÎNȚELEAGĂ și să CUMPERE cultura.

 


 Păcat.

Și să nu uităm faptul că orice auzim din difuzoarele televizorului este doar ceea ce vor ei să știm… 🙂

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Blog la WordPress.com.

SUS ↑

%d blogeri au apreciat asta: