People | De ce să fim DIFERIȚI ?

Suntem în secolul XII ; trăim în democrație ; suntem dezvoltați tehnologic și avem o planetă suprapopulată. De ce să ( mai ) fim diferiți ?

Cum adică diferiți ?

Simplu. Să fim NOI.

Avem Instagram, avem Facebook, plus alte zeci de căi „social media” prin care fiecare om încearcă să își promoveze originalitatea, unicitatea și chiar stilul de viață. Adică ? Adică în mare parte prin fotografii. Dar este în regulă, toată lumea face asta. Contează.. Cum facem asta. Chiar suntem „originali” sau de fapt copiem un anumit model ? Asta-i întrebarea.

Personal, petrec zilnic cel puțin 2 ore pe site-uri de socializare. Dau „scroll” și văd aceleași lucruri, doar că la persoane diferite. Văd același stil vestimentar, același stil de fotografii, aceleași filtre fumate de Snapchat, ba chiar și aceeași expresie faciala ( acea expresie care indică superioritate, bogăție și ‘SWAG’ ). Am ajuns să stau seara în pat și să mă gândesc la ceea ce suntem noi de fapt. Suntem o copie a acestei societăți. Vrem nu vrem, devenim niște roboței. Oare putem să controlăm această ‘maladie’ ?

Haideți să nu îl mai copiem pe vecinul care are iPhone 7 și noi nu. Haideți să nu mai purtăm teniși colorați la costum ( aviz nouă, bărbaților ) pentru că așa poartă Cătălin Botezatu. Haideți să nu mai purtăm fishnets pe sub blugi rupți, ci eventual la o fustă sau ceva de genul; este OK fetelor ? Haideți să avem dorințe diferite de la viață; haideți să ne imaginăm viața diferit; haideți să nu ne mai postăm pe Instagram stilul de viață „high-class” fals pe care mulți nu îl vor avea niciodată. Haideți să NU mai fim „VECINUL” sau „ăla/aia popular/ă de pe Instagram”. Este o idee bună ?

Este adevărat, printre atâția roboței ( scuze, oameni ).. Este complicat să ieși în evidență prin propria piele, este complicat să te afirmi în grupul tău de prieteni fără să fii ca ei; probabil de aceea sunt eu mai „lonely wolf”.

Eu personal nu am înțeles niciodată cum te-ar putea schimba radical o persoană sau un grup. Astăzi asculți Bach, mâine Rammstein. Astăzi ai un grup de prieteni, mâine stai printre alte persoane mai populare.. Și tot așa. Nu am acceptat niciodată ideea că cineva ar putea să aibă o putere asupra mea încât să mă schimbe; probabil de aceea am ajuns să gândesc așa.

Și cred că aici este problema. Populația are un psihic slab. Este mai ușor să copiem decât să creăm ceva al nostru. Atunci când copiem facem parte din societate; iar atunci când creăm/suntem diferiți.. Suntem de fapt ciudați sau invizibili; automat excluși. Cine vrea să fie exclus ? clar nimeni. Deci ajungem să copiem, pentru un amărât de „grad” în grupulețele de prieteni din care facem parte.

Din păcate, chiar și eticheta vorbește, în stil :

ai iPhone, haine Zara, ochelari Rayban, ești o copie a societății => ești „barosan”

ai telefon cu butoane, haine din Turcia, dar totuși încerci să fii TU / diferit de ceilalți => ești un „nimeni” => EXCLUS

Deci vedeți cum ETICHETA pune PREȚUL pe om ? Trist… De aceea am ajuns un „copy-paste” al tuturor.  Încercăm să ne „integrăm”. Cică..

Trist..

„In order to be irreplaceable, one must always be different.”- Coco Chanel

Din păcate, acest citat pare cam „învechit” în societatea secolului XII dar demn de urmat. Sper că lucrurile se vor mai schimba. Cu timpul.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Creează un sit web gratuit sau un blog la WordPress.com.

SUS ↑

%d blogeri au apreciat asta: