Nesiguranță, moarte, nepăsare, lumea a 3-a … România.

R.I.P – #Colectiv ..

De 4 zile încoace, fel de fel de articole zburdă pe toate site-urile de socializare; despre țara în care trăim, despre frustrările personale, despre nefericitul incident de la București si mai ales despre condițiile din spitale vs. biserici..Ș.a.m.d. Total de acord.

Dar. Suntem constienți că nici un articol online, nici o părere răstită în mulțime nu va putea schimba ceva. Nu aici în țară (făcând excepție faptul că a demisionat Victor Ponta, Piedone etc. ). Și-au dat demisia. Ok.. Și ?. Ce urmeaza ?. O transformare radicala în bine ?.. Ma îndoiesc. Dar totusi, vă felicit. Chiar trebuia să se întâmple asta.. Indiferent daca se va schimba ceva în viitor sau nu. Nu va interesa pe nimeni că aici iși scrie gandurile un student. Nici măcar persoanele publice nu sunt luate în seamă, ci sunt doar niște pioni pe tabla de șah de pe urma cărora televiziunile fac miliarde. Asta este țara în care fiecare supraviețuieste așa cum poate. În cazul în care ai murit.. Te așteptăm la catedrala poleită cu aur.. Dacă pe la spital nu ai mai ajuns. Pardon.. Nu prea avem spitale. Accidente nefericite ca și cel din București se întâmplă probabil zilnic în toată lumea. Da, e trist. Diferența este că în occident se pot lua măsuri, se pot rezolva probleme și se încearcă îmbunătățirea vieții. La noi nu. Cui îi pasa oricum..

Problema majoră a românilor este credința exagerată. Credința în diverse religii. Deja sunt orbiți și nu mai văd nimic în jurul lor. De ce ? nu credeți deloc în voi și în puterea proprie ?. Sau pardon.. Voi credeți în puterea catedralelor și în preoții costumați de zici că sărbătoresc Halloween-ul în fiecare zi. Doctorii sunt niște escroci în halate albe.. Am înțeles. Pupați moaște în continuare. **Acum voi, cei care nu aveți o gândire proprie, sper că v-am enervat destul de tare încât să mă înjurați și să închideți acum articolul. Nu ar avea rost să citiți mai departe.**

Legat de incidentul de la București, vreau să vă mai întreb un lucru. Cine naiba a venit cu mirificele argumente de tip : au murit pentru că erau sataniști; pentru că ascultau rock; ați dat vina până și pe Halloween .. Tot felul de bazaconii. Când am citit argumentele precedente.. Mi-a fost rușine că sunt român. Că fac parte din această.. Turmă orbită de habar nu am ce. Oricum suntem toți puși în aceeași oală. Atât de greu este să gândești cu propriul creier ?.

Speranța mea pentru România este 0 triplu-barat. Suntem controlați. înțelegeți sau nu ?. Suntem atât de închiși în noi încât ne-am format propria noastră lume, în care vedem doar ceea ce vrem noi, în care nimeni și nimic nu mai contează, ci doar noi. Fugim după bani, după faimă și „educație”.. Dar habar n-avem ce vrem de la viață. Trăim de pe o zi pe alta cu falsul sentiment că totul va fi mai bine; dar uitați, totul merge din ce în ce mai prost. Până când ?. Păcat. Ori ne deschidem mintea cu toții, ori ne ducem toți dracului.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Creează un sit web gratuit sau un blog la WordPress.com.

SUS ↑

%d blogeri au apreciat asta: