„Modelele” societății

După o luuungă pauză de la scris ( an greu şi decisiv pentru viaţă – scuzaţi ) , m-am decis să revin rapid pe blog deci .. Să începem !

Se stie şi se vede foarte clar că societatea în care trăim se bazează foarte mult pe anumite modele. Bineînțeles.. Modele mai mult sau mai putin.. Pozitive. De când avem televiziune, internet şi tot felul de mentalități mai mult sau mai puțin constructive în jurul nostru din viața de zi cu zi sau din mass-media, viziunea noastră față de viață şi chiar față de noi s-a schimbat dramatic. Începem să „vânăm” perfecțiunea ( care apropo.. Nu există ) şi visăm să fim ca şi „ei”, ci nu să fim NOI în toată splendoarea.

Personalitatea noastră ne este furată iremediabil încă de mici copii, când fiecare fetiță îşi doreşte să aibă părul ca şi Rapunzel sau fiecare băiat îşi doreşte să fie un Batman. Iar această manipulare a personalității noastre de către societate sau mess-media continuă până la maturitate sau chiar mai departe. Sincer, văd din ce în ce mai des ( fete în special ) care vor să slăbească, să se machieze şi să arate ca nu ştiu ce vedetă, model, prietenă etc. E normal ?. Nu cred. Daca tu simți că nu ai nevoie să slăbeşti excesiv de exemplu, ci vrei să slăbeşti doar că „aşa arată nu stiu ce fată” sau „aşa mi-au spus prietenii” .. Mai bine te opreşti. Dacă tu te simți bine în pielea ta fără să asculţi sau să vezi în stânga şi în dreapta; eşti o persoană minunată. Be yourself. Nu ai nevoie de modele ca să fii apreciat/ă. Cine te apreciază, te apreciază aşa cum eşti şi punct . La fiecare aproximativ 10 ani, se schimba „moda” slăbitului-îngrăşatului. Un deceniu e la „modă” să fii mai plinuță, iar deceniul următor e la modă să fii skinny. Iti vei schimba greutatea după moda? serios ?. Iți imaginezi ce presiune pui asupra corpului daca în permanență ai fluctuații serioase de greutate ? think twice. Ţin minte de la preselecțiile emisiunii „Românii au talent” când Mihaela Rădulescu ( o needucată care vânează bărbați înstăriți – sincer ) a spus în fața publicului unei concurente să slăbească urgent. Poftim ?!. Majoritatea cazurilor de depresie la adolescenți ( o perioadă a vieții când aspectul contează extrem de mult ) este chiar din pricina aspectului. Din pricina criticilor primite la adresa aspectului sau pur şi simplu din pricina faptului că ideea de frumusețe a fost grav modificată ( în rău ).

Când un om este liber din punct de vedere psihic şi fizic, este un om fericit. Nu vă lăsați închişi între pereții acestor stereotipuri complet greşite şi deplasate. Este de apreciat atunci când ai un model POZITIV în viață, o persoană care a făcut ceva semnificativ de exemplu, dar din păcate modele pozitive sunt mai „greu” de observat şi uităm că am putea să facem lucruri uimitoare în viață alături de persoanele potrivite.

Si spre final .. Chiar simt că vreau să vă dau câteva sfaturi. Principalul sfat care vă poate ajuta să treceți mai uşor prin această mentalitate chiar grotească este să EVITAȚI contactul cu persoanele care ştiți că sunt superficiale în relațiile umane.Evitati sfaturile „vedetelor perfecte” care încearcă să schimbe lumea. Nu merită să vă încărcați mintea cu ABERAȚIILE altora, schimbându-vă pe voi în ceva ce defapt nu sunteți. Încercați să vă uitați măcar o singură dată în oglindă şi gândiți-vă ca acea „imagine” nu mai există nicăieri, deoarece lumea însuşi este făcută din diversitate. Doar trăiți-vă viața la maxim, alături de persoanele care vă merită şi care nu încearcă să vă schimbe cu absolut nimic.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Creează un sit web gratuit sau un blog la WordPress.com.

SUS ↑

%d blogeri au apreciat asta: