Fotografia. Pasiune și/sau meserie.

IMG_4341.PNG

Hmm.. Un subiect despre fotografie. Credeți că este un subiect interesant ?. Eu presupun că da, ținând cont ca 80% dintre noi ne facem poze ( mai mult selfie-uri ) pentru diverse site-uri de socializare sau doar pentru albumul foto de acasă. Pentru unii dintre noi, un simplu selfie s-a transformat într-o adevărată pasiune și bineînțeles.. Artă. Încercăm să facem fotografii cât mai artistice, învățăm programe de editare/retușare, folosim o grămadă de filtre, efecte, ne cumpărăm aparate foto din ce în ce mai performante,
obiective ș.a.m.d. Dar deoarece arta nu se limitează doar la tehnologie.. O poză făcută de pe smartphone este perfectă, ( bineînțeles, dacă și simțul artistic este cât de cât dezvoltat ).

Cel puțin eu, de cand aveam 10 ani și am primit primul meu telefon cu cameră foto, eram dependent de fotografie. Făceam poze la orice prindeam in cadru la momentul respectiv. Animale, oameni, cladiri, flori.. Orice. Eram mult prea mic atunci ca să îmi dau seama că asta înseamnă să ai un ‘hobby’; o ‘pasiune’. Simțeam că era drăguț ce făceam dar atat. Acum ceva vreme când căutam disperat idei pentru câte o poză noua ( ori portret , ori o poză a unui peisaj ) , mi-am dat seama că „Asta chiar e o pasiune”. Multe persoane se întreabă „de ce pun uneori atâtea poze pe Facebook”. Răspunsul cred că îl știți deja.. => Pasiunea.

Până la urmă.. Toată viața noastră apare in fotografii. Toate amintirile apar pe un aparat foto, pe un telefon sau pe hârtie. Nu mai exista vacanță fără poze.. Evenimente fără poze.. În permanență încercăm să capturăm momentele cele mai importante din viața noastră. Tot ce ține de foto/video este o invenție incredibilă și extrem de utilă !. Arta fotografică nu este chiar atât de veche; data oficială a invenției fotografiei este 1839 ; iar prima fotografie făcută vreodată, a fost un… SELFIE !. Da, un selfie !. Pentru a își fotografia aparatul foto ( uriaș pe vremea aceea și cu o calitate mediocra ) , a folosit o simplă oglindă.. Iar așa a iesit un selfie. Prima fotografie.. Alb-negru bineînțeles.

FOTOGRAFIA COLOR

Ideea de fotografie color a circulat încă de la apariția invenției, dar prima fotografie cu culori permanente a fost făcută in 1861 și a continuat să existe și să se dezvolte extrem de mult până în zilele noastre ( încă se dezvoltă ).

Ați auzit vreodata de fotografii „Polaroide” ?. Ei bine, reprezintă fotografia instantanee ( pozele făcute direct pe hârtie ) și a apărut în anul 1948 cu ajutorul lui Edwin Land. Noi acum folosim în mare parte doar FOTOGRAFIA DIGITALĂ, despre care voi scrie mai jos.

În anul 1990, compania Kodak a prezentat publicului aparatul foto digital ‘DCS 100’; aparat foto folosit mai mult în fotojurnalism și aplicații profesionale, dar în scurt timp fotografia digitală pe care o folosim și astăzi este disponibilă tuturor dar bineînțeles.. La niște prețuri destul de mari.

Mi-am dat seama destul de recent că meseria de fotograf ar fi una perfectă pentru mine. E o meserie în care ai nevoie de creativitate, imaginație și bineînțeles.. Pasiune. Din păcate toate meseriile frumoase nu sunt plătite corespunzător aici în țară .. Deci e cu risc. Întotdeauna îmi face plăcere să fac fel de fel de fotografii iar mai apoi să le editez ș.a.m.d . Uneori nici nu apuc să mănânc după ce vin de la o ‘sesiune’ foto.. Că mă și apuc de prelucrat. În iarnă vreau să îmi achiziționez un DSLR decent; și abia aștept să ies să fac poze persoanelor doritoare. Poze gratuite, bineînțeles. Iar pe viitor aș ‘improviza’ un mic studio foto acasă.

Nu știu câți pasionați de fotografie sunt pe aici.. Dar cei care sunt; cu siguranță știu ce simt eu și cum e această pasiune. Este o plăcere formidabilă atunci când vezi ce minuni poți face cu o poza. Când vezi ce ‘iese din mâinile tale’. O poză perfectă îți poate face numele auzit, talentul și pasiunea auzite ( sau mai bine zis.. Văzute ).

Eu îndrum pe toată lumea spre fotografie. Să își formeze măcar o mică pasiune; o plăcere. Este o lume din care greu mai iesi ( dar nu vei vrea asta, îți garantez ). Fotografia reprezintă și investiții periodice în aparate, obiective, blende și diverse accesorii, dar.. Se merită !. O simplă pasiune poate ajunge chiar o .. Meserie.

Facebook : http://facebook.com/alex.tibrea

Instagram : http://instagram.com/alextibrea

Ask.fm : http://ask.fm/alextibrea

IMG_4277.JPG

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Blog la WordPress.com.

SUS ↑

%d blogeri au apreciat asta: