Ce este ,,Limbajul Corpului” ?

celc

Probabil mulți dintre voi știți cam ce este ‘limbajul corpului’. Știți că „este o formムde comunicare non-verbală,ƒ mentală și fizică a omului, constănd din poziția corpului, gesturi, expresia facialムși mișcarea ochilor. Trimiterea și interpretarea acestor semnale se face aproape în întregime în subconștient. Mai pe scurt ( și mai simplu de înțeles ) .. Primim anumite informații prin gesturi, priviri, fără să folosim comunicarea verbală. James Borg ( psiholog și expert în limbajul corpului ) spunea că comunicarea umană constă din 93% în comunicare non-verbală, în timp ce doar 7% din comunicare este formată din cuvinte. Adică serios.. De exemplu atunci când cineva vă enervează și nu puteți riposta, pariez că vă strângeți buzele și vă încleștați dinții sau vă dați ochii ‘peste cap’. Probabil acum înțelegeți mai bine despre ce vreau să scriu. Limbajul trupului poate ‘spune’.. orice. El poate oferi indicii cu privire la atitudinea sau starea de spirit a unei persoane. De exemplu poate indica agresiune, atenție, plictisealăƒ, relaxare, plăƒcere, distracție sau .. intoxicație.

Se știe foarte bine că psihologii, psihiatrii, chiar și poliția apelează la ‘limbajul corpului’. Așa mulți dintre ei își dau seama de starea ta actuală, și așa pot afla anumite informații.. Fără ca tu să le zici un cuvânt. Absolut toți ne arătăm limbajul corpului, dar și putem citi limbajul corpului. Dar degeaba te interesezi și cunoști 1000 de tehnici de citire.. Dacă nu ai spirit de observație și atenție distributivă.. Este totul egal cu 0. Eu totuși am impresia că dacă te folosești de abilitățile tale .. Și ‘citesti’ o persoană din gesturi.. Trișezi. Adică ‘patrunzi’ în mintea acelei persoane fără voia ei.. Și nu e prea drăguț, nu?. Aaa.. Defapt și ‘citirea gandurilor’ este un sinonim aproximativ al ‘limbajului corpului’. Așa vedem dacă persoană de lângă noi simpatizează, urăște, iubește sau e falsă.

Multe persoane vor să aibă contact vizual cu tine atunci când vorbesc cu tine. Te-ai gândit de ce?. Se spune că din ‘politete’ sau ‘respect’.. Dar aceste afirmații nu sunt chiar.. complete. Atunci când te uiți în ochii vorbitorului sunt șanse mai mari să te intereseze subiectul de discuție decât dacă te-ai uita pe Facebook în timp ce el/ea își bate gura degeaba’, nu?. Adică este oarecum și logic. Dilatatul pupilelor este din nou un limbaj al corpului de nestăpânit. Atunci când vă doriți ceva ce se află în fața voastră; când nivelul de excitare crește ( oh da ); când aveți emoții sau când iubiți pe cineva.. Pupilele se dilată fără să știți, fără să simțiți, fără să aveți un control asupra lor. De asemenea pumnii strânși pot indica nervozitate/agresiune ( în ciuda vorbei ‘iti țin pumnii’ ) .. Dacă vă uitați constant la ceas este un semn clar de plictiseală ( des întâlnit la școală sau servici – cu toții știm.. ) ; pocnitul degetelor indică plictiseala sau agitația/frica ; iar muscatul buzelor indică lipsa de încredere în sine și rușinare

Sunt muuult mai multe gesturi si ‘trucuri’ .. Dar nu aș putea să le acopăr pe toate într-un singur articol. Este un articol destul de scurt.. Dar mai bine scurt și la obiect, decât lung și fără sens. Îți mulțumesc că ai citit până aici și sper că ai mai învățat câte ceva ! :D. Mersi !

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Blog la WordPress.com.

SUS ↑

%d blogeri au apreciat asta: