Muzica și interpreții români

20140511-160612.jpg

Toata lumea ascultă muzică. Toată lumea a deschis cel puțin o dată televizorul pe un post de muzică; fără excepție. Unii ascultă Rock; alții Pop sau Dubstep.. Ba chiar și.. Manele !?. Dar fiecare cu gusturile lui și nu judec pe nimeni.

începând cu anul 2000, toată industria muzicală s-a schimbat enorm. Adică producătorii de muzică au creat genuri noi ( uneori genuri fără sens; muzică haotică sau chiar de prost gust ) și ne-au „obligat” să le ascultăm „operele de artă”, difuzându-le non-stop la TV și la radio. Grav este pentru persoanele de sex feminin care doresc să devină „vedete” ca și celebra Inna sau Ruby; deoarece sunt obligate ( în adevăratul sens al cuvântului ) să renunțe la masivul dulap de haine.. Și să se rezume la o fustă scurta, ușor ruptă și o bustieră. Talent nu trebuie. Sigur înțelegeți la ce mă refer. Dizgrațios !. De ce nu se mai face muzică și nu se mai fac trupe ca în anii ’80-’90 ?. Atunci muzica parcă avea sens.. Nu mă trimitea non-stop să sting lumina de atâtea ori încât nici factură de curent nu am mai primit în poștă. Nu zic că acum nu există artiști buni care nu se folosesc doar de auto-tune și de sfântul playback ; ba chiar avem (ex. Andra; Smiley) care fac o treabă destul de bună; dar după cum știți.. La noi în țară se promovează prostia și hainele lipsă.

Recunosc.. Eu nu ascult mai deloc muzică românească ( am eu oricum o problema cu țara asta ) ; ci prefer trupele americane (ex. Lynyrd Skynyrd, Queen, Creedence Clearwater Revival, Foreigner, Muse, Toto ) sau cântăreții gen „Michael Buble, Stevie Wonder, Adele” .. Și asta pentru că sincer nu mă regăsesc în muzica din țara noastră. La noi totul se face pentru profit , iar din calitate.. Tăiem .. „Păi la ce mai trebuie dacă ies banii”. De aceea urăsc tot ce ține de țara asta. Spuneți și voi.. Câți dintre voi ați ascultat versurile unei melodii bune.. Și să vă dea o idee sau a avut puterea de a schimba un gând de-al vostru. Un vers inspirațional care îți schimbă gândirea în bine. Asta-i muzica bună. Ce ascultăm noi întamplător sau nu.. Sunt doar niște zgomote făcute pe computer.

Dadada; aproape uitasem de… „Manelele de toate zilele”. Oriunde mergem; oricând mergem.. Ele ne însoțesc. În taxi; în autobuz; când mergi la piață să cumperi fructe.. Ba chiar și pe stradă. Sincer eu nu consider manelele capabile de un playlist normal . Eu unul le accept doar la nunți.. Că cică „Nunta fără manele nu-i nuntă” ; dar altfel… Cu tot respectul față de persoanele care ascultă acest gen de ‘muzică’ … Eu nu accept genul ăsta. Nu văd nimic „WOW”. Este o ‘muzică’ extrem de comercială; care aduce doar bani grei din partea „bo$$yl0r” ; dar nimic care să „îți intre la suflet”. Exact ce ar trebui să aducă muzica. Trebuie totuși să ai puțină demnitate.. Și să nu agreezi acest gen de muzică. Nu cred că este de laudă dacă ai un ditamai playlist-ul cu manele și dai acasă pe ascuns din buric. Totuși.. Acei interpreți au învățat ABC-ul doar pentru a scrie versurile… Înțelegeți la ce mă refer. Este chiar trist atunci când vezi că un interpret de manele câștigă zeci de mii de euro pe lună.. Și o persoană care a făcut cel puțin o facultate .. S-a chinuit prin cămine/chirii .. Și a mai și muncit să se întrețină.. Nu câștigă probabil nici un sfert din ‘leafa’ interpretului care a terminat probabil maxim 8 clase.. Și și alea cu mită dată. Da; viața e nedreaptă. Și cică oamenii trebuie să fie cinstiți 😀

Acum nu zic nici să ascultați 24/7 muzică clasică sau ceva de genul.. Dar totuși încercați să ‘filtrați’ puțin ce vă oferă producătorii de muzică. Muzica are un rol extrem de important în dezvoltarea educației; gândirii și sentimentelor noastre. Deci.. Listen to music !

Dacă ai citit până aici îți mulțumesc foarte mult !. Iar daca ți-a plăcut; un SHARE pe Facebook la articol ar conta enorm. Daca mai aveți idei pentru următorul articol.. Le puteți trimite la mine pe Facebook sau pe contul de Ask.fm. Mulțumesc încă o dată !

http://facebook.com/alex.tibrea
http://ask.fm/alextibrea

Reclame

2 gânduri despre „Muzica și interpreții români

Adăugă-le pe ale tale

  1. Da,interesante articole. Emana un aer adolescentin pe alocuri,dar sunt destul de bune…Nu vreau sa fiu nerealista ori patetica,cred ca Romania merita iubita si ajutàtà sa creasca. Vezi sistemul de Reeducare de la Pitesti condus de Turcanu. Poate faci un art pe blog despre el si gasim motive sa ne iubi tara mai mult datorita eroilor care s-au sacrificat pentru ea. Succes in continuare!:)

    1. Anumite articole sunt facute pentru.. Adolescenti. Sper ca Romania se va dezvolta. In bine. Atat educational cat si politic.
      Multumesc de sfat !. Voi lua in considerare, ma voi documenta despre acest lucru. Multumesc ! 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Blog la WordPress.com.

SUS ↑

%d blogeri au apreciat asta: